April 15, 2020
Küncütlü bulka
Lazım olanlar:
200 ml süd
50 ml su
65 q kərə yağı
4 x.q şəkər tozu
2 yumurta
1 dolu ç.q quru maya
yarım ç.q duz
1 ç.q şəkərli vanilin
apardığı qədər un
Üstü üçün:
küncüt (əvvəlcədən qovurmuşdum)
1 yumurtanın sarısı
Hazırlanması:
İlıqdan biraz isti (qaynar yox) suyun içinə mayanı və 1 x.q şəkər tozunu əlavə edib qarışdırırsız, üstünü örtüb mayanın aktivləşməyini gözləyirsiz.
Dərin bir qaba ilıq süd,əritdiyimiz kərə yağı, şəkər tozu, duz və yumurtanı da əlavə edib əl çırpıcısı ilə qarışdırırsız. Bura köpüklənmiş mayalı sulu qarışığı da qatırsız yenə qarışdırırsız. Ən axırda unu hissə-hissə ələyib ələ yapışmayan yumşaq hamar xəmir yoğurursuz. Üstünü örtüb 1 saat 1.5 saat isti yerdə xəmiri mayalanmağa qoyursuz.
Xəmirin həcmi iki dəfəyə qədər qalxdıqda deməli xamirimiz hazırdır. Xəmirdən kiçik mandarin böyüklüyün də kündələr hazırlayın. Hər kündəni nazik olmamaq şərti ilə uzun çubuq formasına salın, sonra bu xəmiri baş hissəsindan sonuna kimi içə buraraq forma verin. (ilbiz qabığı kimi)
Soba listinə düzün hazırladığınız bulkaları, 30 dəq yenidən şişsinlər.
Üstlərinə yumurta sarısı sürtün və küncüt səpin. 180 dərəcəli əvvəlcə dən qızdırlmış soba da qızarana kimi bişirin.
Hazırlayanlara nuş olsun.
Müəllif:
Məhin
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment