October 9, 2018

Südlü korjik


Südlü korjik resepti. Düzdür uşaq vaxtı yediyimiz əsl korjik resepti deyil, lakin dadlıdır. Resepti götürdüyüm yerdə darçın yox idi, mən azca əlavə edirəm. Fikrimcə yaraşır yeyəndə çox cüzi hiss olunur. 



Lazım olanlar:
100 q kərə yağı
200 q şəkər tozu
80 q süd
1 yumurta (xəmir üçün) + 1yumurta sarısı (üstü üçün)
400 q un
5 q şəkərli vanilin vəya 1 ç.q vanil ekstraktı
çay qaşığının ucunda darçın
yarım çay qaşğı ç.soda

Üstü üçün:
1 yumurtanın sarısı


Hazırlanması:
Südü ocağa qoyuruq, qaynamağ istəyəndə ocağdan götürüb, içinə şəkəri əlavə edib dayanmadan qarışdırırıq. Şəkəri südün içində əridirik.
Böyük bir qaba boşaldırıq üzərinə başqa qabda əritdiyimiz ilıq olan yağı əlavə edib qarışdırırıq. Yumurtanı da qatırıq bura. Unu ələyirik, soda, vanilin və darçını da qatıb, qaşıqla xəmir halını alana kimi yenə qarışdırırıq. Xəmir biraz yumuşaq olduğu üçün əlinizlə yoğurmayın qaşıqla qarışdırın. (Sonradan un əlavə etməyin, unun miqdarı kifayətdir. Çox vursanız korjiklər quru alınacaq) Kənarda 5-10 dəqiqə dincəldib, azca unlanmış taxta üstündə 1sm qalınlığın açın. Kənarları diliyli qurabiyə kəsənlə yaxud tart qəlibini tərs fırladıb ağzı ilə kəsin. Soba listinə düzüb, üstünə yumurta sarısını çəkirik və çəngəllə yuxarıdan aşağıya doğru xətlər çəkirik. Həmin xətti soldan sağa da çəkirik.
200 dərəcə əvvəlcədən isdilmiş soba da 15-17 dəqiqə bişiririk.
Altları tez qızarsa onda sobanın alt hissəsini söndürüb, üstünü yandırın.



Qeyd: Xəmiri unlanmış taxtada yaydığımız üçün istər istəməz korjiklər bişəndən sonra azca altında un qalır. Unu fırçanın köməyi ilə altından asanlıqla təmizləmək mümükündür.
Ölçüsündən asılı olaraq 14-15 ədəd korjik alınır.

Recipe adapted: zel_cakes


No comments:

Post a Comment