October 23, 2018

Kişmişli keks

Kişmişli keks resepti. Yumşaq və dadlı bir keks resepti axtarırsızsa bu resepti mütləq sınayın. Keks xəmirini çox böyük formaya tökməyin, həm incə olacağ həm də bişmə vaxtında fərq olacaq. İstəsəniz 12 yuvalı maffin qəlibində də bişirəbilərsiz.





Lazım olanlar:
120 q kərə yağı
200 q şəkər tozu
100 q xama - сметана (yağlılığı 20%)
2 yumurta
10 q qabardıcı toz
220 q un
100 qram kişmiş
2 ç.q şəkərli vanilin 

Üstü üçün: şəkər kirşanı



Hazırlanması:
Otaq temperaturunda yumuşalımış kərə yağına şəkər tozunu əlavə edib 5 dəqiqə mikserin yüksək rejimidə çırpırıq. Yumurtaları bir dəqiqədən bir əlavə edib çırpırıq. Yumurtalar böyük olsa yaxşıdır. Ən axırda xamanı qatırıq 5-10 saniyə çırpın sadəcə qarışması kifayətdir.
Un, qabardıcı toz və vanilini ələyib qarışdırırıq qaşıqla.
Yuyub qurutduğumuz kişmişləri bir xörək qaşığı unla bir yerdə qarışdırırıq, xəmirə qatırıq.
Yağlanmış unlanmış kərpic formalı keks qəlibinə tökün xəmiri 180 dərəcə əvvəlcədən isidilmiş sobada 50-55 dəqiqə bişirin. Qalın keks olacağı üçün biraz gec bişir, çöp ilə bişib bişmədiyini yoxlamağı unutmayın.

NUŞ OLSUN!

No comments:

Post a Comment