May 21, 2018

Limonlu və xaş-xaşlı keks

Limonlu və xaşxaşlı keks.
Şirin və meyxoş dadda olan bu keks həm yumuşaq həmdə ətirlidir, mənim kimi duru yağlı keksləri sevməyənlər üçün əla seçimdir.
Meyxoşluğu üzərinə hazırlanan şəkər kirşanı və limon suyu ilə əldə edirik.



Lazım olanlar:
3 yumurta
95 qram kərəyağı
180 qram şəkər tozu
3 xörək q. qatıq (qatıq çok sulu olasın)
230 qram un
10 qram qabartma tozu
1 rəndələnmiş limon qabığı
2 xörək q. mavi xaş-xaş 
(çörək otu ilə səhf salmayın)


Üstü üçün:
6 xörək q. şəkər kirşanı
1 xörək q. limon suyu

Hazırlanışı:
Kərə yağını əridirik qaynatmadan qoyuruq soyumağa. Yumurta və şəkəri mikser ilə çırpırıq 2 dəqiqə. İlıqlaşmış soyumağa üz tutmuş kərəyağını bir qırağdan asta-asta çırpmağa davam ettiyimiz yumurtalı, şəkərin üzərinə tökürük. Bir dəqiqə qədər də, çırpırıq son olaraq qatığı əlavə edirik və 6-7 saniyə çırpıb mikseri qoyuruq kənara.
Unu və qabartma tozunu ələyirik tökürük qarışığın içinə, (bir dəfəlik boşaltmayın unu iki hissəyə bölün yarısını töküb məhlula qarışdırın sonra qalan yarısını tökün)
Xaşxaş və limon qabığını da əlavə edib, qarışdırın və yağlanmış unlanmış keks qabına tökün. Çox böyük formaya tökməyin, həm incə olacaq həm də bişmə vaxtında fərq olacaq. (mən kərpic formalı keks qabın da bişirdim)
180 dərəcəli əvvəlcədən isinmiş soba da 40-45 dəq bişirin.
Çöp ilə bişib bişmədiyini yoxlamağı unutmayın.
Limon suyunun içinə şəkər kirşanını töküb qarışdırın qaşıqla.
Soyumuş keksin üzərinə qaşıqla tökün hər bir tərəfinə qaldıqca qatılaşacaq üzərində.

Nuş Olsun!

No comments:

Post a Comment